top of page

kuka olen?

Nimeni on Rahim Alizada. Olen Helsinkiläinen liiketalouden opiskelija, puuhakas kansalaisaktivisti ja jalkapallointoilija. Suuri osa ajastani kuluu vapaaehtoistyön parissa - parhaillaan toimin Sadankomitean hallituksen jäsenenä ja olen mukana CMI:n Lennonien nuorten rauhanlähettiläiden toiminnassa. Merkittävin ja vaikuttavin työni tulee kuitenkin sinnikkäästä kansalaisaktivismista. Jo monen vuoden ajan olen esimerkiksi edesauttanut maahanmuuttajien kotoutumista ja puolustanut kohtuuttomasti paheksuttujen turvapaikanhakijoiden oikeuksia sekä henkilökohtaisesti että eri projektien kautta. Arvomaailmaani kuvastavat parhaiten tasa-arvo, oikeudenmukaisuus ja inhimillisyys.

miksi haen eduskuntaan?

Ryhdyin aktivistiksi hyvin nuorena, kun huomasin yhteiskuntamme olevan jakautunut. Vapaaehtoistyö on oiva keino vaikuttaa yhteiskunnan epäkohtiin yhteisö- ja henkilötasolla, mutta ääni ei kuitenkaan aina kantaudu kauas ja se on helppo vaientaa. Oikeistopopulismin ja median voimakkaasti harjoittama vastakkaisasettelu voivat vakavasti horjuttaa yhteiskuntarauhaa ja valtiomme turvallisuutta. Tulen aina edistämään rauhan dialogia ja rakentamaan siltoja yhteisöjen välille yhtenäisemmän kansan puolesta.

Suomi on kirjava, joten on tärkeää että jokaista kirjoa edustetaan päätöksenteossa. Haluan olla ääni heille, joita yhteiskuntamme ei kuule. Ja haluan olla ääni heille, jotka eivät ole tietoisia omista oikeuksistaan.

Tästä syystä haen eduskuntaan.

projects.

tutustu vaaliteemoihini.

Nyt on taloudellisen tasapainon aika

Talouspolitiikkaa tehtävä suhdannetietoisesti ja pitkäjänteisesti. Työllisyysastetta nostettava, tulo- ja varallisuuskuilujen ei saada antaa kasvaa. Päätöksenteossa huomioitava koko kansan ja hyvinvointivaltion etu.

Lue lisää ->

logo_merkki_CMYK_pinkki.pdf (13).jpg

Lastensuojeluun ja sosiaalihuoltoon akuutisti lisää resursseja nuorisorikollisuuden, nuorten pahoinvoinnin ja syrjäytymisen ehkäisemiseksi. Nuorten mielenterveys-, oppimis- ja yhteisöllisyysvajeihin ratkaisuja.

Lue lisää ->

Nuorten hyvinvointi on jokaisen asia

logo_merkki_CMYK_pinkki.pdf (11).jpg

Turvallinen huominen

Nato-jäsenyyden ei tule vaikuttaa Suomen rooliin aktiivisena rauhanvälittäjänä ja aseistariisunnan edistäjänä maailmalla. Ilmastokriisi on turvallisuuskysymys - fossiiliriippuvuudesta irtaannuttava ja siirtymää kohti omavaraista energiantuotantoa priorisoitava.

Lue lisää ->

logo_merkki_CMYK_pinkki_edited.jpg

Terve, reilu Suomi

Reilumpi huominen kaikille, ei harvoille. Palkalla on tultava toimeen. Yhteiskuntarauhaa vaalittava - nollatoleranssi rasismille. Läpinäkyvyyttä ja oikeudenmukaisuutta uudistusta vaativaan maahanmuuttoviraston toimintaan.

Lue lisää ->

bottom of page